Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade att klyva sambons huvud med yxa – man döms till samhällstjänst

Paret skulle tillbringa helgen med en kamrat i stugan i Timrå. Men vistelsen slutade med att mannen dödshotade sin sambo med både yxa och luftgevär.
Nu döms han för två fall av misshandel och olaga hot.

Annons

Händelsen utspelade sig under en helg i augusti i fjol. Mannen, kvinnan och deras kamrat skulle tillbringa veckoslutet i en stuga i Timrå. På fredagen drack de en hel del alkohol och blev berusade. Under kvällen blev mannen arg och slog kvinnan i ansiktet så att hon fick en blånad på kinden. Han tog senare även ett luftgevär och riktade det mot henne och sa att han skulle döda henne.

Mannen nekar till händelserna och hävdar att handen hade råkat studsa i bänkskivan och att händelsen med geväret inte var menat på allvar.

Men under lördagen när kvinnan satt ute i trädgården fortsatte obehagligheterna. Mannen tog då en yxa, höll den ovanför hennes huvud och sa att han skulle klyva huvudet av henne. Efter att kamraten sagt åt honom att sluta ställde han ner yxan men tog då tag om kvinnans nacke och tryckte ner henne mot marken. Mannen nekar även till dessa händelser.

Tingsrätten finner dock att mannen gjort sig skyldig till brotten och dömer honom för två fall av misshandel och två fall av olaga hot. Eftersom han är tidigare ostraffad och lever under välordnade förhållanden blir påföljden villkorlig dom med samhällstjänst 100 timmar. Han ska även betala skadestånd till kvinnan med 31 200 kronor.

Mer läsning

Annons