Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten fastställde Timråbos straff

Det blev ingen ändring av straffet för den 38-årige Timråbo som dömdes till fängelse i 1 år och 8 månader. Överklagandet om att han skulle frias från att ha försökt köra på en polis med en motorcyckel ogillades av hovrätten

Annons
Det var i slutet av augusti i år som tingsrätten i Sundsvall dömde honom på sju åtalspunkter till ett fängelsestraff på 1 år och åtta månader.
38-åringen överklagade två av punkterna i domen. Han yrkade på att åtalet för grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik och skadeståndet på 10 000 kronor till polismannen där han påstods försökt köra över honom skulle ogillas.
Händelsen som han nekar till inträffade den 16 juli vid viadukten intill Timrå kyrka. Den åtalade Timråbon som åkte på en tillgripen motorcykel jagades av en polisbil. En annan polispatrull hade ställt bilen tvärs över körbanan och en av poliserna ställde sig på den andra och gjorde stopptecken.
38-åringen saktade in farten men ökade den åter. Enligt polisens vittnesmål ändrade 38-åringen färdriktning när han steg ha åt sidan. När han passerade fick han kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd och var så nära den framrusande motorcykeln att han kände vinddraget.
Det är en brottsbelastad Timråbo som kommer att få tillbringa en lång tid bakom galler. Han förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret.
Fram till domen har han har suttit häktad och skall enligt hovrättens beslut stanna där till ansvarsdelen i domen vinner laga kraft mot honom.

Mer läsning

Annons