Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundklubbens stuga klar för flytt

/
  • Brukshundklubbens stuga som länge stått på industriområdet har monterats isär och är äntligen klar för flytt till den nya platsen på Lövudden i deltaområdet.

Brukshundklubbens stuga skulle flyttas i början av september.
Den transportplanen sprack men nu är arbetet i gång igen.
– Vi räknar med att husflytten sker i mitten på nästa vecka, säger Håkan Eriksson.

Annons

Efter det att företaget Permobil utökar uppe i industriområdet så måste Timrå Brukshundklubb flytta sin verksamhet. Planen var att flytten ner till Lövudden skulle ske i månadsskiftet augusti-september men det blev uppskjutet. Nu är det däremot dags att flytta klubbstugan och nere vid deltat är markberedningarna klara. En betongplatta är gjuten och vatten och el är redan framdraget.

– Det uppallade huset ska ställas på betongplattan och sedan ska det byggas en bärande grundmur som huset sänks ner på, förklarar Håkan Eriksson, kassör i Timrå Brukshundklubb.

Därutöver kommer det att bli en hel del jobb med att montera ihop husdelarna igen. Hur lång tid det arbetet kommer att ta är inte klart med på brukshundklubben hoppas man på inflyttning under hösten.

– Det lär säkert dröja hela oktober innan vi kan ta stugan i bruk igen men det känns bra att vi får det klart innan vintern, säger Håkan Eriksson.

På området nere i Indalsälvsdeltat har klubbens medlemmar redan ordnat med arbetena runt klubbstugan. Cirka 20 000 kvadratmeter mark har gjorts i ordning inför den kommande säsongen. Mark som var igenvuxen och otillgänglig.

– Vi har röjt och bearbetat marken och sått in gräs, berättar Håkan Eriksson.

Och att äntligen få börja på ny kula igen efter flyttkarusellen är något medlemmarna har längtat efter.

– Det känns bra och så får vi ta nya krafter till våren, säger hundägare Eriksson.

Mer läsning

Annons