Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hustransport som fascinerade många

/

Första byggnaden av tre transporterades under torsdagen.
Och det åtta meter breda huset var ingen enkel match att flytta genom Timrås gator.
– Det är den bredaste jag kört, sa trailerchauffören Mikael Uitto innan det bar iväg från industriområdet.

Annons

Flytten av brukshundklubbens hus har varit på gång länge. Men det är ett projekt som hela tiden har fått skjutas på framtiden. Och när flytten äntligen skulle ske under torsdagen så började problemen direkt.

– En hydraulslang har gått sönder på trailern som ska sköta transporten, förklarade Håkan Eriksson, kassör i klubben, strax innan det att huset skulle flyttas.

Men slangen byttes ut och vid lunchtid kunde äntligen den efterlängtade transporten ner till Lövudden börja. Och det var en stor skara klubbmedlemmar och andra åskådare som var med när den spektakulära husflytten drog igång.

Klubbstugan har monterats ner i tre delar för att kunna flyttas till Lövudden i deltat vid Midlanda där Brukshundklubben ska hålla till framöver.

Den första av de tre delarna var den största och att köra det åtta meter breda huset genom gatorna i Timrå blev ett skådespel som fascinerade många.

– Det är inte alltid man möter ett hus, sa en av åskådarna när ekipaget tog sig fram genom en trång passage på Egnahemsvägen i Fagervik.

Men det var flera trånga passager på vägen till den nya grunden. Under färden genom Tallnäs på Södra Fagerviksvägen blev det stopp mot ett träd och det åtta meter breda ekipaget fick backa sig loss. Med trädgrenarna knakande kring klubbhuset fortsatte resan mot Fagerviksskolan och eleverna sprang nyfikna fram för att titta på den ovanliga lasten.

Mer läsning