Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idealiskt idrottsväder för alla på Ala

/

För två veckor sedan skulle eleverna på Ala skola i Söråker har idrottsdag, men det regnade lika våldsamt som vid friidrotts VM i Helsingfors, så det fick anstå. På torsdagen var det dags för ett nytt försök och nu i ett närmast perfekt väder för kast med liten boll, längdhopp, brännboll, kula, löpning och fotboll.

Annons
Resultaten i de olika grenarna och tävlingsmomenten bokfördes visserligen, men mer för statistikens skull än för att kora vinnare bland de drygt 200 eleverna i årskurserna sex, sju och åtta.
Vi har inga priser utan alla som deltar med glatt och frejdigt mod kan se sig själv som segrare, ansåg en av lärarna som tagit plats med protokollet vid längdhoppsgropen.
Någon klämde i med fyra och 60, vilket måste anses ganska bra av en kille i högstadiet. Utan någon vind i ryggen.
Ett par sexor i brännbollsmatchen mot parallellklassen protesterade högljutt att \"den här domarn kan ju inte reglerna\". Men när grabbarna i hastig besvikelse tänkte lämna planen motades de tillbaka av en annan lärare med det raka beskedet att \"domarn dömer, sen får ni tycka vad ni vill!\"
I fotbollslagen var det mixade uppställningar, med tjejer och killar om varandra. Om någon fördom om könsroller yppades var det möjligen den att kvinnor är bättre på vård och omsorg.
Dom vårdar i alla fall bollen bättre än killarna i allmänhet, hävdade en idrottslärare som tyckte sig ana en och annan Hanna Ljungberg i vardande ute på planen.

Mer läsning

Annons