Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ilska mot Telia i Söråker

/
  • Från vänster Mikael Hamrin och Lars-Åke Öberg betraktar den avklippta kabeln som gör att de varit utan telefon i en vecka.

Nio hushåll i Söråker har varit utan telefon under en vecka. Detta sedan en kabel grävts av. Irritationen mot Telia växer nu bland dom drabbade.

Annons
Det värsta är att man inte kan få ett riktigt svar, säger Lars-Åke Öberg, som bor efter Häggvägen.
Det var i samband med ett grävarbete efter Mastvägen som kabeln gick av.
Kabelbrottet skedde vid 09-tiden förra onsdagen och det rapporterades in på en gång. I fredags dök det upp en televerkare här och han bara konstaterade att detta inte kan jag laga. Vi blev lovade ett det skulle komma någon under måndagen.
I går tisdag var ledningen fortfarande trasig. Flera av dom drabbade har varit i kontakt med Telias kundtjänst.
Först får man vänta en halvtimme med mobilen och sedan hamnar samtalet någonstans i södra Sverige. Svaret vi får är att just nu är det många kabelbrott.
Då frågade jag om det gällde här uppe, men på den frågan får jag inget svar.
Han och grannen Mikael Hamrin påpekar att det inte är alla som har mobiltelefon.
Vi har en granne som måste åka bort för att kunna ringa.
På Telias presstjänst upplyser man om att felet kommer att åtgärdas under slutet av veckan. Och att det ta tid beror enligt Telia på åsknedslag i Sundsvallsområdet.
Vänner har ringt som inte fått något svar och när dom väl fått kontakt med oss visare det sig att man varit oroliga för att något hänt. Den som ringer hör att får inget felmeddelande utan signalerna går fram precis som förut.

Mer läsning

Annons