Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga bussar för eleverna från Fagervik

/
  • Björn Forsberg bor alldeles intill den busshållplats där han klev på för att åka till gymnasiet i Sundsvall. Det blir omöjligt när höstterminen börjar eftersom turlistan hårdbantats.

Även Fagervik drabbas av den nya turlistan för busstrafiken i Timrå. Ett 15-tal elever som går på gymnasieskolor i Sundvall förlorar den morgontur som på en halvtimme förde dom till stan i lagom tid för första lektionen.

Annons
Det kommer att drabba även dom som går i Sörberge, säger Björn Forsberg som ska börja andra året på el/dataprogrammet inne i centrala Sundsvall.
Björns föräldrar jobbar också i Sundsvall, i olika delar av kommunen.
Därför såg jag fram emot att vår arbetsplats ska flytta från Bergsåker till kommunhuset i Sundsvall. Jag hade räknat med att kunna åka buss och familjen hade kunna spara in på en av våra två bilar. Nu försvinner den möjligheten, konstaterar Katarina Forsberg, Björns mamma.
Några fastigheter längre ner på Fagervik bor det en busschaufför som själv inte tar sig till sitt jobb när Länstrafiken lagt ner den gamla turlistan.
Han har annonserat sitt hur till salu och var mycket upprörd över ändringarna när jag träffade honom, säger Olle Forsberg.
Det som sticker Fagerviksborna i ögonen är den marknadsföring av miljökommunen med den goda servicen som Timrå ägnar sig åt.
När inte ens skolelever som går i andra skolor än den som finns för de yngre i Fagervik kan åka buss på rimliga tider, då har det blivit helt fel, säger Katarina.
Möjligheten att göra beställninsanrop kan ju inte fungera när det handlar om så många elever.

Mer läsning

Annons