Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen dopad, ingen deppad i Lilla Vasaloppet

Annons
Minus 20 i morgonväkten, fick arrangörerna att flytta fram starten en halvtimme, när Lilla Vasaloppet kördes för skolbarnen i Söråker på torsdagen. 250 unga entusiaster från förskola, låg- och mellanstadiet, obekymrade över temperaturen, tog sig runt någon av de tre slingor som erbjöds med den längsta på två kilometer.
Precis som i den stora förebilden nere i Dalarna, var det trångt i starten när grupperna startade årskursvis. Men inga sura miner för det. Alla kom i mål och alla fick veta av suveräne speakern Åke Höglund att just du har gjort ett fantastiskt lopp.
Längs banan serverades varm saft och i mål fick man påfyllning. Någon blåbärssoppa syntes inte till, vilket gladde flera av de närvarande föräldrarna som vet hur hopplöst envist blåbärssoppa kan fästa på en skidjacka.
Tävlandet kom i bakgrunden för de flesta. Ingen tidtagning, inga lagerkransar. I skolan skiljer man sällan på begreppen lek och idrott. Allt hör ihop med glädjen. Alla gjorde sig förtjänta av medalj, men tyvärr har leveransen av dessa ärans minnesplaketter kommit på avvägar. Dom kommer så småningom. Ingen riskerar att bli av med utmärkelsen, för ingen var dopad och ingen fuskade. Utom möjligen speakern Åke, han som kunde alla namnen på ungarna. Han hade fusklappar, kan vi avslöja.

Mer läsning

Annons