Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intresse för bågskytte har skjutit i höjden

/
  • TV-sändningar från bågskyttetävlingarna från SM-veckan i Sundsvall har bidragit till ett ökat intresse från sporten. Här tävlar Isto Kallio/Zandra Reppe från Jämtlands bågskytteklubb compound på SM-veckan.
  • Junior-SM ordnas i NCC-hallen i vår.

Bågskyttet har väckt ett större intresse efter SM-veckan i Sundsvall.

Annons

– Det känns som att efter en liten nedgång så har det blivit rent allmänt ett större intresse, säger Ulf Häggquist ordförande i bågskytteklubben Timrå AIF.

Tävlingarna som sändes i TV under SM-veckan har bidragit, tror Ulf Häggquist,

– Jag tyckte det var väldigt TV-mässigt, det var högt tempo och man tävlade mot varandra i föreningslag som bestod av bästa man och bästa kvinna i mixedlag, säger han.

Många klubbar söderut har märkt att medlemsantalet ökat efter de populära filmerna "Hunger games" men den effekten har nu gått över, tror Ulf Häggquist.

I andra klubbar, som Alnöklubben Karlsvik och Sundsvall/Ortviken, har de reglerat hur många nya som får börja, men i Timrå har de tillåtit att nybörjare kommer in en bit in på säsongen. Timråklubben har ett 50-tal medlemmar varav 10-15 aktiva ungdomar. Men de vill gärna se fler.

– Absolut, det vill vi, säger Ulf Häggquist.

Under sommaren ligger nybörjarträningarna nere, men startar igen i samband med terminsstarten. Och till våren hålls junior-SM i NCC-hallen i Timrå i samarbete med sundsvallsklubbarna.

– Det kommer att bli jätteroligt att köra, säger Ulf Häggquist.

Mer läsning

Annons