Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmarknad med många sorters hantverk

/
  • Ljustorps kyrkokör öppnade marknaden med att sjunga julsånger.
  • Många olika hantverk fanns på marknaden. Här finns exempel på hus och krubbor i olika format.
  • Tomtar i flera av olika storlekar och format fanns på tomteland, som marknaden i Ljustorp kallas.

På bygdegården i Ljustorp anordnade idrottsföreningen julmarknad under söndagen. En välfylld tillställning där besökarna i gemytlig värme kunde lyssna till musik, äta gott och beskåda många fina hantverk av olika slag.

Annons
Ljustorps idrottsförening är arrangörerna bakom den årliga julmarknaden. Karl-Erik Lindgren är medlem i föreningen och berättar att man tidigare brukade hålla till ute på idrottsplatsen. Men sedan en fyra fem år har man flyttat in på bygdegården i stället.
Vi bjuder på platserna för de som vill ställa ut och det betyder ju att det alltid är fullt hus här, säger han.
Och borden i lokalen är fyllda av många olika saker. Där finns det naturligtvis sådant som hör julen till men även annat som kanske kan passa till en julklapp. Julmarknaden i Ljustorp kallas tomteland, något som den gjort så länge arrangörerna kan minnas.
Det har blivit lite av en tradition för oss att kalla den det, säger Karl-Erik Lindgren.Som så ofta är det en person som ligger bakom mycket av det som ska ordnas. När det gäller Ljustorps julmarknad heter den eldsjälen Vivianne Nyman. Hon arbetar på idrottsföreningens kansli och är den som ser till att alla detaljer vid bokningen av hantverkare, mat och allt det andra som ska ordnas blir gjort.
En av alla dessa saker är musiken. Och inledde marknaden gjorde Ljustorps kyrkokör, med klassisk julsång.

Mer läsning

Annons