Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisar lockade till företagsmässa

/
  • Gina Dirawi och Yohio var mässans dragplåster. Tillsammans med Timrå IK:s tränare Tomas Montén drog de mest folk när de talade.
  • Anita Danielsson smet från sin plats i 2Q rehabs monter, och passade på att få blodtrycket mätt av Ann-kristin Bladh, undersköterska på Timrå vårdcentral.
  • Gunnar Forsén är hälsostrateg på Livsstilskompetens och berättar för dem som kommer förbi hur strukturerad friskvård på företag kan önska lönsamheten.
  • Camilla Abrahamsson från Mittevent är projektledare.

Företagare från regionen, nästan 70 montrar och ett par kändisar – det bjöd företagsmässan Y-expo i Timrå på i går. Syftet var att företagare skulle kunna träffas och nätverka.

Annons

Det var fjärde året som företagsmässan Y-expo arrangerades i går. Men mässan som tidigare hållits utomhus har nu flyttat in i Eon arena. Nytt för i år var också olika programpunkter.

– Det händer något varje halvtimme. Från att vi öppnade vid tio fram till på eftermiddagen, säger arrangören Mats Moberg, Mittevent.

Mittevent står för mässan i samarbete med Timrå kommun och Företagarna. Under dagen talade representanter för flera olika företag. Bland annat Permobil och Northbike. Tomas Montén från Timrå IK talade på eftermiddagen och drog mycket folk. Efter honom var det dags för mässans stora dragplåster: bloggaren och komikern Gina Dirawi och musikern Yohio.

– Det känns roligt. Jag kom upp hit bara för det här, och passar på att umgås med familjen, säger Gina Dirawi.

Yohio har nyligen kommit på benen igen efter en operation.

– Det här är andra gången jag är utanför dörren på två veckor, så det känns bra.

De pratade båda om sina karriärer.

Främst företagare besökte mässan och totalt visade 66 företag upp sig med olika montrar.

– Tanken är att få många företagare att lära känna varandra och nätverka, säger projektledaren Camilla Abrahamsson, Mittevent.

– Det är blandat med service-, tjänst-, och industriföretag, säger Mats Moberg.

Han tror att besökarna kom upp i det antal Mittevent hoppades på, 700 personer.

Många av företagen lockade med broschyrer och stora godisskålar i sina montrar. Men Livsstilskompetens bjöd på apelsiner.

– Det passar bättre eftersom vi jobbar med hälso- och friskvård, säger Gunnar Forsén, hälsostrateg på Livsstilskompetens.

I en annan del av lokalen hade Timrå vårdcentral en monter, där undersköterskan Ann-kristin Bladh mätte blodtryck. Några andra företag på plats var Resia, Sundsvallsflyg och Ragn-Sells.

Efter mässan var det mingel och musikunderhållning från bandet Doktor Diesel.

Mer läsning

Annons