Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanotisterna gör uppror mot vilda vattenskoteråkare

/

Nu har man fått nog på kanotklubben.
Vattenskotrarna far fram utan hänsyn och man är livrädd för en olycka.
– Det har blivit betydligt värre i år, säger Urban Rosdahl.

Annons

Vattenskoteråkare som kör rätt ut på älven utan att ta någon hänsyn och unga kanotister som åker hem i rädsla för att bli påkörda. Det har fått medlemmarna i Fagerviks Kanotklubb att agera.

– Något måste göras för vi har svårt att bedriva verksamheten som det är nu, säger Urban Rosdahl, medlem i kanotklubbens styrelse.

Därför har man skrivit till länsstyrelsen, Timrå kommun och polisen för att försöka få till en lösning på problemen. I skrivelsen förklarar man vad som sker och att det är en stor risk att det kommer ske en olycka om ingenting görs åt vattenskoteråkarna i området.

– Vi hoppas på att någonting sker för som det är nu blir det ohållbart, säger Urban Rosdahl som menar att vattenskoteråkarna kör slalom i deras med bojar utmärkta tävlingsanläggning.

På länsstyrelsen förklarar man att det är förbjudet att köra vattenskoter överallt utom i allmänna farleder. I Indalsälven är det förbjudet men det finns ett aber.

– Eftersom det ligger som ett ärende i EG domstol så har man valt att inte straffbelägga förrän det är avgjort, säger Stefan Nilsson, miljöhandläggare på länsstyrelsen.

Polisen och Kustbevakningen har övervakningsansvaret.

– Upplever man som privatperson att man blir störd av vattenskoteråkare så ska man anmäla det till polisen, säger Stefan Nilsson.

Mer läsning

Annons