Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Katt attackerades av hundÄgaren söker vittnen

/
  • Josefine Olsson håller i katten Isis som blev attackerad av en okänd hund och till vänster familjens egen valp Snosa som inte biter så hårt.
  • eterinären sydde ihop såret och sedan får katten Isis äta medicin ett tag, på grund av hundattacken som kunde ha dödat henne.

Katten Isis var när att bli ihjälbiten. Hade inte kattens matte, Josefine Olsson hittat henne snabbt skulle Isis förblött.

Annons
Katten låg och badade i blod när jag kom, berättar Josefine Olsson. Jag lockade på Isis som försökte krypa men orkade inte.
Det blev iltransport till en veterinär som snabbt konstaterade att det rörde sig om ett hundbett.
Jag trodde först hon hade blivit överkörd av en bil. Det känns fruktansvärt att någon låter sin hund gå lös när den är så aggressiv.
Det var vid halvsextiden på eftermiddagen under onsdag som Josefine Olsson hittade katten. Då hade hon gått och letat efter den i nästan två timmar.
Den brukar aldrig vara ute länge och dessutom hålla sig i närheten av hemmet.
Katten hittades cirka 60 meter meter från hemmet i Tallnäs. Under gårdagen var den svårt medtagen men vid liv.
Den kommer nog att klara sig. Veterinären sade att det måste ha varit en stor hund och att någon måste ha avbrutit attacken. Annars skulle Isis fått inre skador. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med någon som sett vad som egentligen hände.

Mer läsning

Annons