Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med första hyresgästen i Hälsohuset

/

I månadsskiftet tog Jonas Olert över Hälsohuset.
Nu är det klart med första hyresgästen.
– Vi skrev kontrakt i går, säger han.

Annons

För ett par veckor sedan kunde ST berätta om att Jonas Olert via sitt fastighetsbolag köpt det gamla Hälsohuset i Timrå. Det gamla gymmet som höll till i huset gick i konkurs i början av juli och då lades huset ut till försäljning.

Redan när Jonas Olert skrev kontrakt på fastigheten så fanns det planer på att öppna ett gym igen. Men i så fall ett mycket mindre och nu är det klart.

Under måndagen skrevs kontrakt med Star gym som kommer att hyra cirka 300 kvadratmeter av den nästan 1 300 kvadratmeter stora byggnaden.

– Vi räknar med att öppna den sista oktober, säger Stefan Rahm, som driver träningsanläggningarna i Timrå och Sundsvall.

Först ska lokalerna i den vänstra flygeln av byggnaden renoveras och rustas upp. I början av året öppnade Star gym i Timrå centrum och sommaren 2014 var det premiär på anläggningen i Söråker.

Men att öppningen i Hälsohuset skulle leda till en överetablering tror inte Stefan Rahm.

– Det finns utrymme för fler, säger han och förklarar att gymmet blir ett nyckelgym där den som tränar kommer och går som hon eller han vill.

Det kommer att dröja ett tag innan den första hyresgästen i Hälsohuset får grannar. Jonas Olert förklarar att det kommit in flera förfrågningar om att få hyra lokaler i byggnaden. Men nu väljer han att avvakta för att kunna bygga upp verksamheten i lugn och ro.

– Strategin nu är att ligga lite lågt ett tag och verkligen utvärdera de möjligheter som dyker upp. Vi måste hitta verksamheter som passar ihop med varandra, förklarar Jonas Olert.

På den omkringliggande tomten är det däremot aktivitet. Där jobbar man på för fullt med att gallra ut i skogsdungarna.

– Det arbetet sker i samarbete med Timrå kommun och blir klart de närmaste veckorna, säger Jonas.

Mer läsning

Annons