Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med nytt jobb för kyrkoherden i Timrå

/
  • Det är i stort sett klart att kyrkoherde Arne Selander i Timrå fått tjänsten utanför Uddevalla.

Nu är det i stort sett klart att Arne Selander får kyrkoherdetjänsten han sökt i Herrestads församling utanför Uddevalla. Domkapitlet i Göteborgs stift förordar Arne Selander och i kväll väntas kyrkorådet ta det formella beslutet.

Annons
Sedan återstår egentligen bara en del praktiska saker mellan Arne Selander och församlingen innan anställningspappren kan skriva under.
När det är klart kommer att formellt lämna in sin uppsägningsansökan till församlingen i Timrå.
Jag räknar med att börja den 1 juli i Herrestad, säger Arne Selander som nu kommer till en församling som är mindre än Timrå.
Herrestads socken ligger nordväst om Uddevalla och begränsas i söder av Byfjorden, i väster av Hafstensfjorden och Högås socken, i nordväst av Skredsviks socken, i norr av Valbo-Ryrs och Torps socknar och i öster av Lane-Ryrs och Bäve socknar.
Arne Selander kommer till ett expansivt område där det i dag bor 4 000 människor i något som kan ses som en förort till Uddevalla.
Det byggs just nu 300 nya villor.
Anledningen till att Arne Selander lämnar Timrå beror på att barnbarnen flyttar till Uddevalla. Och det är ett umgänge han inte vill gå miste om.
I Herrestad ligger ett av Sveriges större köpcentra i Torp. Hit kommer det åtta miljoner människor varje år. Något som kyrkan ser som en utmaning, genom att försöka få kontakt med shoppande människor.
Annars präglas församlingen av många unga barnfamiljer. Här hoppas Arne Selander hitta vägar för att nå fram till barnfamiljerna.
Anledningen till att tjänsten utlysts är att nuvarande kyrkoherde Kurt Olsson går i pension. I Timrå räknar nuvarande kyrkoherde att börja avveckla sitt engagemang i början av maj.
Rekryteringen med att hitta en ersättare har redan startat. Och stiftet i Härnösand har lovar hjälpa till. Två personer från stiftet kommer att jobba tillsammans med församlingen när det gäller att hitta en ny kyrkoherde. Ett nytt grepp som inte tidigare prövats. Och den hjälpen kan behövas för i GA-församlingen inne i Sundsvall tog det sju månader att rekrytera en ny kyrkoherde.

Mer läsning

Annons