Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiska jänkare på modellutställning

/
  • En krockskadad Chevrolet Bel Air från -62.
  • Anders Bergström, Sundsvall, har varit en doldis i modellbyggarkretsar. Nu ställde han upp för första gången och tog flera förstapriser i de olika klasserna med sin Plymoth årgång 60, Desoto 56:a och Barracuda 66:a.
  • Bland alla klassiska amerikanare hittade vi den här Volvon.
  • Kent Åberg har arrangerat utställningarna på senare år i Timrå. Här granskar han några tunga lastbilar som tävlade i en av klasserna.

Kent Åberg har samlat modellbyggare till en årlig träff i Timrå de senaste åren. Då handlar det uteslutande om skalenliga bilmodeller i plast, som köps i byggsatser. Det är främst klassiska amerikanare som man bygger. Anders Bergström från Sundsvall var en av de framgångsrikaste när man samlades till utställning och bedömning i Sörberge på lördagen.

Annons
Alla som byggt plastmodeller av flygplan, båtar, bilar eller vad det nu är, vet hur pillrigt det kan vara att undvika limfläckar, att färgen rinner och att få loss alla små detaljer från stammarna utan att de går sönder eller försvinner ner på golvet.
Men de byggare som samlades i Sörberge har kommit långt vidare till de mer avancerade stadierna. Här nagelfors bilarna in i minsta detalj av byggarna och besökarna, som sedan kunde rösta på den i deras tycke bästa prestationen i de olika klasserna.
Anders Bergström fick gå fram gång efter gång vid den avslutande prisceremonin och få beröm för sina alster. Anders har varit något av en doldis innan han slukade halva prisbordet i Sörberge.
Jag upptäckte hans fantastiska byggen när jag besökte honom för att köpa en modell som han annonserat. Så jag uppmanade honom att vara med på utställningen och han blev \"best in show\" med sin Desoto 56:a, berättar Kent.
Det var 16 byggare från norra halvan av landet som träffades i Sörberge. Tidigare har man träffats i Tallnäs, men fastighetsöverlåtelser inom Timrå kommun har stängt dörrarna till den lokal man tidigare kunde använda.
Vi söker efter en lämplig lokal för nästa års träff och utställning, helst en som ligger mer centralt i Timrå, säger Kent.

Mer läsning

Annons