Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativ skaparglädje i barnrummen

/
 • Madelene Sundqvist men pojkarna Leo, 4 år och Noa, 4 månader i ett tält som Madelene skapat tillsammans med en vän.
 • Men lite tejp kan man skapa en bowlingbana.
 • Madelene med sonen Noa.
 • Mobilen har Madelene sprejmålat och sänghimmeln var en av de saker hon visste att hon ville ha med i rummet redan från början.
 • Mobilen har Madelene sprejmålat och sänghimmeln var en av de saker hon visste att hon ville ha med i rummet redan från början.
 • Små fynd som gör rummet mer levande, klippbrädan är köpt för 20 kronor.
 • I barnrummen har Madelene Sundqvist själv kunnat leka. Med glada färger, djur och andra småsaker försöker hon göra det lilla extra.
 • Fyraårige Leos rum var det första av rummen som inreddes. Eftersom han gillar djur har det blivit en stor del av rummet som går i djurtema.
 • Det nyligen fixade barnrummet tillhör minsta sonen Noa, 4 månader, men är så stort att det blir en lekplats för hela familjen.
 • Klädhängaren har sprejmålats för att matcha färgerna i resten av rummet.
 • Tältet och kuddarna i det är gjorda av Madelene tillsammans med en vän.
 • Tapeten och sänghimmeln valdes ut i förväg. Efter det har rummet vuxit kring det.
 • Djurtemat är tydligt. En rund lampa går lätt att omforma till en panda.
 • En blandning mellan gammalt och modernt säger sig Madelene gilla. Träleksaker är en favorit.

I barnrummen får Madelene Sundqvist från Sörberge utlopp för sin kreativitet. Små fix och trix, glada färger och massor av djur är några av hennes favoritgrepp.
– Just nu är det mest bara mitt lekrum, säger Madelene.

Annons

För lite mer än tre år sedan flyttade Madelene till huset i Sörberge där hon nu bor med sina två barn och sambo. Huset var renoverat sedan tidigare men Madelene tog sikte på två av rummen på övervåningen. Det ena, som blev det första att inredas, var sonen Leos rum.

– Vi har mycket svartvitt i hemmet men i barnrum gillar jag mer färg och att blanda modernt och gammalt. Jag gillar träleksaker, säger Madelene.

Sonen Leo gillar djur och det har spridit sig vidare till mamma. Djuren är nu det genomgående temat i de två rummen. Madelene berättar om när hon skulle göra en väggprydnad i det första rummet.

– Jag frågade vad han ville att jag skulle göra för djur åt honom och han svarade en dinosaurie. Jag tänkte att det lät svårt, men det blev faktiskt bra.

Det andra rummet stod länge utan att användas till något särskilt, mycket för att familjen visste vad de i slutändan ville göra av det. I somras började de till slut inreda ett till barnrum och i september föddes sonen Noa.

– Jag hade en klar bild, den utgick från en tapet som jag hittat. Sedan visste jag att jag ville ha sänghimmeln också. Efter det provar man sig fram, berättar Madelene.

Hon kan inte sätta något namn på sin stil utan det är hela tiden bara det hon själv gillar. Mycket fixar hon själv, lite tejp och en sprejburk kan man komma långt med.

– Det behöver inte bara var nytt, säger Madelene och pekar på några saker hon fixat till. Det är en lampa hon smyckat så att den ser ut som en panda, ett klädställ hon sprejmålat och ett tält som hon har byggt tillsammans med en vän.

– Det är småsaker. Det ska inte ta så lång tid, jag är lite för otålig.

Hon föder sitt inredningsintresse genom att följa andra på instagram, där hon själv också delar med sig av sin inredning. Nästa projekt blir att uppdatera sonen Leos rum.

– Det ska bli ett storebrorsrum. Det ska bli mer pratiskt med mer förvaring.

Den enda oron hon har är att hon ska få slut på rum att inreda. Men hon säger också att inget projekt någonsin är helt klart och under tiden finns det vänner som ber om råd.

– De frågar mig om jag har någon idé, sedan sätter jag i gång och kollar.

Fotnot: Madelenes instagramkonto är MADSUN83.

Mer läsning

Annons