Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krismöte i Timrå med Busslink

Timrå kommun överväger att säga upp avtalet med Busslink. — Just nu känns det inte som att Busslink klarar av sitt uppdrag, säger Ewa Lindstrand (s) kommunstyrelsens ordförande.

Annons
Hon syftar då framförallt på skolbussarna. Under gårdagen blev 26 elever kvarlämnade i Stavreviken.
Under tisdagen satt kommunen i krismöte med Busslink. Då ställdes en hel del krav mot bolaget.
Vi gav dem chansen att rätta till brister till onsdag. Det krävde att man skulle ha genomgångar med sina chaufförer, sina anställda och alla andra berörda.
Bland annat ska skolbussen köra in på skolgården i Ljustorp och släppa av barnen. Kommunen konstaterar att det inte skedde under onsdagen. Istället släpptes barnen av vid brandstationen på väg 681.
Vi hade en speciell träff med skolan och ansvarig rektor i Ljustorp och trots det har det inte fungerat utifrån de intentioner vi hade.
Nu ska parterna träffas igen och Ewa Lindstrand kommer att kräva garantier.
Det är skarpt läge. Klarar inte Busslink detta så kan vi inte ha kvar bolaget som leverantör.
Den 13 juni i år tog Busslink över stadstrafiken i Sundsvall och Timrå. Redan från början hade man problem med biljettsystemet. Ett annat bekymmer är ett nytt avtal som säger att chaufförerna ska ha tio minuters rast efter två och en halv timmes körning. Vidare har ombyggnationerna längs E4 bidragit till förseningar.
Vi tog över vid semestertiden som är en tung period, det är inte alltid så lätt att nå folk. Det behövs också tid för inkörning när det är ny trafik. Nu har vi satt in extra bussar för att styra upp trafiken med skolelever i Timrå och vi ska dubblera med en buss från Timrå till Sundsvall på mornarna, säger Tore Nordlund, platschef vid Busslink.
Han menar att de som åker buss till skola eller jobb ska kunna känna sig säkra.
Det ska de och vi försöker få till allt så bra som möjligt. Vi har alla ambitionen att det ska fungera, säger Tore Nordlund.

Mer läsning

Annons