Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiken mot kollektivtrafiken hade kunnat undvikas

/
  • Ingvar Smedjegård © är inte förvånad över den kraftiga kritik som den nya bussturlistan i Timrå fått. Själv ville han i en motion ha en analys innan någon ny bussturlista började gälla.

— Om min motion blivit behandlad i tid och den hade gått igenom skulle det inte varit något kritik mot bussturlistan.

Annons
Det säger Ingvar Smedjegård © som i april lämnade in en motion. I den krävde han att den gamla bussturlistan skulle gälla. I alla fall tills det gjorts en analys vilka konsekvenser den nya bussturlistan skulle få för resande och miljön.
Motion hann aldrig upp till kommunfullmäktige sammanträdet i maj och junisammanträdet ställdes in på grund av för få ärenden.
Frågan är också om Smedjegård skulle ha fått något gehör, även om motionen hade tagits upp. Han har tidigare i kommunfullmäktige motsatt sig ändringar i lokaltrafiken.
Då har han inte fått något gehör av vare sig partikamrater, övrig opposition eller från majoritetspartiet. Det gällde då framförallt kraven om att alla som bor söder om kommunhuset skulle slippa åka till skogsvägen för att ta sig till Sundsvall. Det handlar också hans motion om.
Jag bor själv i södra Timrå.
Eftersom han ansåg att det skulle bli problem i södra så utgick han också ifrån att det kunde bli problem med andra linjer. Därför kravet om avvakta med en ny bussturlista.
Man hade kunnat använda sig att fjolårets sommarturlista, tills en riktig analys var gjord.
Ingvar Smedjegård betonar att han inte är motståndare till bussomstigningsplatsen eller till mindre bussar som den nya upphandlingen inneburit.
Men man hade väl kunnat köra som vanligt och se hur det fungerade innan några förändringar gjordes. Uppenbarligen har inte ansvarig insett konsekvenserna, säger han och syftar på den massiva kritik som kommit från buss resenär er från olika håll i kommunen.
En förklaring kan vara att det är så få ledamöter i kommunfullmäktige som åker buss och därför vet man inte vilka beslut som tas i den frågan.

Mer läsning

Annons