Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Kulturfientligt nej till entré i kapellet

/
  • Några musikkapell blir det icke tal om i Varvskapellet i sommar eftersom historiska föreningen inte får ta entré, enligt ett beslut i kyrkorådet.

Beslutet av Timrå kyrkoråd att inte tillåta Föreningen Wifstavarvs historia att ta entré vid evenemang av kulturell natur i Varvskapellet innebär att föreningen stryker dessa ur sommaren program.

Annons
Styrelsen i föreningen kan nu konstatera att kyrkorådet intagit en kulturfientlig ställning till vårt önskemål, säger Hans Johansson som framställde begäran om entrémöjlighet i ett brev till kyrkorådet.
Det handlar om mindre evenemang där kapellet skulle ha varit en mycket lämplig lokal, exempelvis vid berättaraftnar och mindre musikarrangemang. Vi har inte tillgång till någon motsvarande lokal inom varvsområdet, tillägger han.
Ärendet var uppe till behandling i februari och då vann Hans Johanssons förslag med röstsiffrorna 5 4 för ett års försök med entréavgifter.
Sedan upptäckte man att det endast fanns åtta behöriga röster att fördela mellan förslagen för eller emot vid den omröstningen. Vid det senaste mötet med kyrkorådet förklarades därför det gamla beslutet ogiltigt, varefter röstningen gjordes om. Då segrade det avslagsförslag som företräddes av bland andra kyrkoherden.

Mer läsning

Annons