Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna fastklämd efter krock med tåget

Ett par i en personbil krockade med ett godståg i går eftermiddag vid 15.45. Olyckan inträffade strax söder om Timrå kyrka när de skulle passera en obevakad övergång. Kvinnan klämdes fast i bilen och skadade huvudet och bröstkorgen.

Annons
Den 49-åriga mannen och den 54-åriga kvinnan åkte från sin gård mot den obevakade järnvägsövergången. För sent upptäckte mannen, som körde bilen, att ett tåg kom. Han trampade ned gaspedalen för att hinna passera järnvägskorsningen före tåget men det lyckades inte helt.
Mannen var kraftigt chockad efteråt men sade att han inte hade hunnit över korsningen riktigt utan bilens bakdel hade hakat fast någonstans i loket, sannolikt i ett trappsteg, säger Lisa Wibron, vakthavande polisbefäl.
Lokföraren märkte aldrig av olyckan utan fortsatte vidare med godståget utan att stanna.
Mannen klarade sig relativt lindrigt undan olyckan och kunde själv förflytta sig till ambulansen, men kvinnan klämdes fast och räddningstjänsten tvingades skära loss bilens tak för att kunna få ut henne, vilket lyckades efter en halvtimme. Hon blödde då från huvudet. Både kvinnan och mannen fördes till Sundsvalls sjukhus. Där konstaterades att kvinnan ådragit sig skallskador och bröstkorgsskador som läkaren bedömde som måttliga och hon lades in på intensivvårdsavdelningen.

Mer läsning

Annons