Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna slogs ned av överraskade tjuvar

/
  • Vaktmästaren Sani Stakic upptäckte den parkerade bilen vid 7-tiden och ringde polisen. Sedan upptäckte han att tjuvarna övernattat i en uppbruten stuga.

En kvinna som upptäckte en bil som parkerat framför familjens garage blev nedslagen av två överraskade tjuvar när hon ertappade dem på tisdagsmorgonen. Männen skulle stjäla en del gods från familjens garage när de upptäcktes och flydde i bil från platsen.

Annons
Händelsen inträffade vid 9.30-tiden och polisen skickade tre patruller till platsen. Kvinnan kunde lämna ett signalement på de två män i 30-35-30-35-årsåldern som ertappades i garaget och på en kvinna i samma ålder som satt på passagerarsidan i bilen.

Bröt sig in på campingen
Det visade sig under dagen att åtminstone en av männen och kvinnan övernattat i en av stugorna på Bergeforsparken, som de brutit sig in i.
Vaktmästaren Sani Stakic upp täckte den vita Audin som stod parkerad undangömt på baksidan av parkpaviljongen, på en plats där det normalt inte står några bilar. Han ringde då polisen och uppgav bilnumret och bad polisen röka ägaren för att få bilen flyttad. Innan polisen hann till platsen hade tydligen fricamparna vaknat och mannen körde fram bilen till en palts nära den stuga de övernattat i.
När Sani gav dig dit försvann paret i all hast från campingområdet. Klockan var då omkring 8.45. Det var alltså vid en tidpunkt före besöket i garaget vid villan.

Tänkte stjäla TV:n
Inne i campingstugan hade de skruvat loss den nya TV:n från väggen där den satt monterad på ett stativ. De hade uppenbarligen tänkt att få med sig den från platsen, men blivit störda av vaktmästaren.
I garaget vid Tjärngatan i Sörberge hade de också hunnit plocka ihop en del gods, bland annat en verktygslåda och en uppsättning bildäck.
Vid garaget var det tre personer men vaktmästaren vid parken uppger att han bara såg två personer, en man och en kvinna.
Samma bil
Att det handlar om samma bil som varit på de båda platserna är ställt utom tvivel. Vaktmästaren skrev upp numret och ringde polisen i tron att den var stulen och ditställd, innan han upptäckte att mannen och kvinnan fanns kvar på området och lämnade det i alla hast med bilen.
Den kvinna som blev nedslagen vid sitt garage noterade också bilnumret på den vita Audi 100 som kom till platsen. Bilen ägs av en man som är skriven i Sundsvall. Om han också körde bilen borde det vara enkelt att identifiera honom eftersom den som körde Audin på tisdagsmorgonen ute i Sörberge kan pekas ut.

Mer läsning

Annons