Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan vill locka föräldrar till Inbetween

Med start i dag kraftsamlar kyrkan i en unik satsning för att nå både ungdomar och föräldrar.
— Jag hoppas det kommer många föräldrar, säger Anders Wickman, skolpräst som bjudit in drogterpeuten Thomas Thorné.

Annons
Thomas har varit på Inbetween tidigare och berättat och samtalat med ungdomar om droger och den problematik som följer i spåren av missbruk. Trots att det då var frivilligt att lyssna och samtala med Thomas, så var det trettiotalet ungdomar och ibland fler som var med och frågade, kommenterade och samtalade.
I kväll är det vuxna som får chansen att träffa Thomas Thorné på Inbetween som ligger på bottenvåningen i Centrumhuset på torget.
Nu tänkte vi inrikta Thomas tid främst på föräldrar och andra som möter ungdomar.
Anders Wickman betonar att det kan vara viktigt för just föräldrar att komma och lyssna och samtala kring ungdomars problem och den drognärvaro som finns.
Vi brukar ha omkring 140 ungdomar varje helg på Inbetween. Cirka 40 av ungdomarna har behov av att prata och därför hoppas jag på många föräldrar. Jag välkomnar också föräldrar till de ungdomsaktiviteter vi har på Inbetween i övrigt.
Under fredagskvällen kommer Thomas Thorné att träffa ungdomarna. Fredagskvällen inleds annars med en sinnesromässa mitt i lokalen.
Mässan har uppkommit i samverkan mellan kyrkan och nyktra missbrukare. Den samlar på sina håll stora skaror och inte sällan åker man många mil för att delta i sinnesrogudtjänster.
Vi har valt denna gudstjänstform på Inbetween därför att dess språk och innehåll har nära till många ungdomar. Gudstjänsten är öppen för alla som vara med. Musiken i gudstjänsten framförs av ungdomar från Inbetween.
Kvällen avslutas med rock från lokala band i Timrå som också ger en liten försmak till lördagens arrangemang. Då blir det rock och punk hela kvällen.

Mer läsning

Annons