Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt strömavbrott på Tynderö och Åstön

/

Närmare 1 500 abonnenter blev utan elström på Tynderö och Åstön under tisdagen. Det var vid fyratiden på morgonen som träd föll över en matarledning och först vid 15-tiden på dagen hade alla återfått kraften.

Annons
Även boende i Söråker hade störningar korta perioder när montörerna lagade de fel man upptäckt. Men när man synat hela den ledning som skadats av omkullblåsta träd, var det fortfarande något som inte fungerade. En ny inspektion av linjen visade att nya träd fallit över ledningen på stället som tidigare avsynats och då var utan brott.
De flesta fick dock ström redan vid lunchtid. Då hade exempelvis dagisbarnen på Tynderö Bygdegård redan ätit sina fiskpinnar.
Eftersom vårt varmhållningsskåp var strömlöst så fick barnen lunch omedelbart sedan matbilen varit här. Maten blev väl inte riktigt lika varm som den brukar vara, men den var i alla fall inte kall, berättade en av dagisfröknarna.
Affärerna i Söråker, liksom macken, hade inte märkt några allvarligare störningar som påverkade kyl- och frysdiskar.
Men eftersom de flesta på Tynderö och Åstön har egna brunnar så blev det svårt att få tag på vatten till morgontoaletten och kaffet.
Vid Åkerölägret där ett 40-tal hemvärnsmän och stamanställda militärer just nu söker igenom det gamla skjutfältet i jakten på odetonerad ammunition, for man in till brandstationen i Söråker och fyllde en stor tank med vatten som ställdes vid förläggningen.

Mer läsning

Annons