Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lantlig delikatess ska göra Medelpad till smakfull vinnare

/

Årets vinnare i Matverk Medelpad 2016 är korad.
Lena Liljemark från Lövberg är den som komponerat vinnarbidraget.
– Jätteroligt! Och extra roligt att det var rörosten som vann, säger Lena Liljemark.

Annons

Tävlingen Matverk anordnas av den ideella föreningen Gastronomiska samtal.

Medelpad Delight är namnet på det bidrag Lena Liljemark komponerat till tävlingen. Den består av rörost och hjortronsylt.

– Rörosten räknas som Medelpads landskapsrätt, men det är knappt någon som vet vad det är i dag. Mjölken är från Rogsta gård och Hjortronsylten från Mjällådalens ekologiska odling, så den är lokalproducerad och känns genuint förankrad i Medelpads traditioner, säger Lena.

Nu letar hon förpackningar till den lilla rätten som hon ser som ett mellanmål.

– Jag tror att vi hittat en dubbelförpackning som vi tror på, säger Lena.

Lars Bergman är kock och arbetar till vardags på Restaurangskolan i Härnösand. Han var juryns ordförande under tävlingen.

Motiveringen lyder:

"En gammal produkt i ny tappning med stor regional koppling som kommer att lyckas på marknaden. Produkten är traditionell och som lyfter de gamla smakerna och landskapets profil. Förpackning och design behövs jobbas mera på."

I januari 2016 ska bidraget mätas mot landets övriga landskapsvinnare i Nyköping.

Mer läsning

Annons