Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindstrand "Jag tycker det är direkt olämpligt"

/

Oppositionsråd Tony Anderssons agerande i arenaaffären upprör många.
Kommunalråd Ewa Lindstrand är hård i sin dom.
– Jag tycker det är direkt olämpligt, säger hon.

Annons

ST avslöjade under torsdagen hur oppositionsrådet Tony Andersson (M) agerar i egen vinning när det gäller arenaaffären. Det är något som upprör kommunalråd Ewa Lindstrand (S). Tidigare har det osat hett i debatten om Timrå kommuns planerade köp av Eon arena med återremittering och annan politiskt palaver.

Nu får polemiken ytterligare en dimension och Ewa Lindstrand tar tillfället i akt att konstatera att Andersson gjort ett riktigt felsteg den här gången.

– Jag tycker det är direkt olämpligt att som heltidsarvoderad politiker överklaga en upphandling i sitt eget företags namn, säger hon.

Det faktum att oppositionsrådet hela tiden har motarbetat miljonaffären mellan Timrå IK och kommunen samtidigt som han vill dra ekonomisk fördel av den stör också kommunalrådet.

– Samtidigt som han säger nej till affären så vill han via sitt bolag tjäna pengar på den, säger Ewa Lindstrand.

Är det svårt att skilja på egna intressen och politiken?

– Där måste man vara väldigt noga och där måste man tänka sig för flera gånger. Här tycker jag faktiskt att Tony gjort ett klavertramp utifrån det perspektivet, konstaterar Lindstrand.

Hon tycker inte heller att det är rimligt att använda sitt eget bolag i den här situationen när hela affären är så infekterad i övrigt. Ewa Lindstrand blev också väldigt överraskad när hon såg att Andersson överklagat till förvaltningsrätten.

– Det var osmart helt enkelt. Han har verkligen blandat ihop rollerna i det här sammanhanget, säger Ewa Lindstrand.

Mer läsning

Annons