Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalrevy i Timrå tar form

Någon gång i slutet av september hoppas Byarevy i Timrå ha premiär. Det var för drygt ett år sedan som idén om en lokal revy i Timrå tog fart.

Annons
Upprinnelsen till revyn kommer ursprungligen från det arbete som sker inom projektet Byasnack i kommunen. Det var föreningarna Hässjö byalag, Sörberge intresseförening och Ljustorps byautveckling som för cirka två år sedan slog sina påsar samman för att utnyttja den ideella kraft och de många idéer som finns i kommunen.
Föreningarna bildade en grupp tillsammans med kommunen som gjorde det möjligt att söka pengar från länsstyrelsen för att utveckla partnerskap på lokal nivå. Revyn är ett resultat av projektet Byasnack.
Det är Sörberge Intresseförening som i första hand drivit revyprojektet. I ett brev till kommunen hoppas föreningen få någon form av bidrag för att klara repetitionerna. Antingen i form av en hyressubventioner eller ekonomiskt för att ha en lokal att hålla till i.
I dag finns ett 20-tal personer från 17 upp till 80 år som är engagerade i revyn. Man har en egen orkester, ljud- och ljusansvariga och hantverkare. Och en hel del idéer finns och några har resulterat i manus. Allt för att Timråborna ska få chansen till en stunds avkoppling och underhållning.
Det som nu återstår är att bygga kulisser och sy kläder. Dessutom behövs en lokal där revygänget kan träna. Och det är till detta som man hoppas får hjälp från kommunen.
Går allting i lås så är premiären planerad till slutet av september alternativt i början av oktober.


Mer läsning

Annons