Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppishandlare häktad misstänkt för grovt häleri

I går häktades en Timråbo för inblandning i stölden av krucifixet i Skeppshamn, Åstön. Han förnekar brott men rätten fann honom misstänkt för grovt häleri.

Annons
Mannen har tidigare haft loppisbutik i Sundsvall men senaste året mest ägnat sig åt försäljning från hemmet i Timrå. 38-åringen har tidigare erkänt i förhör att han förvarat det stulna krucifixet i åtta månader, fast i går under häktningsförhandlingarna förnekade han brott överhuvudtaget.
Men rätten gick på åklagarens linje och han häktades på grund av risk att han skulle undanröja bevis och försvåra utredningen, han belades även med restriktioner. Förhoppning finns att 38-åringen ska visa sig vara något mera talför än spanjoren som först häktades i ärendet.
Det var det låga pris som krucifixet såldes för på nätet, 2 875 kronor, som var avgörande för att stölden kunde börja nystas upp. En uppmärksam handlare anmälde det till polisen.
I samband med att huvudmannen greps framkom att det fanns en container i Helsingborg med gods som skulle fraktas utomlands. Misstankar väcktes om att det rörde sig om mera stulet gods från kyrkor. Men när polisen undersökt innehållet visade det sig att föremålen inte härrörde från kyrkstölder utan snarare var allmogemöbler. Utredningen gav till resultat att målsägarna, som är hemmahörande i Hudiksvall, kontaktades och själva fick ta reda på godset. Det rörde sig om 100-tals objekt.

Mer läsning

Annons