Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man med hundar spred skräck i Timrå

/
  • Både förbipasserande och lekande barn blev misshandlade och hotade.

I polisförhör vittnar barnen som busade i lekparken om rädslan för att vara ute sent.
– Jag fick ont i nacken, säger ett av barnen som lyftes upp i luften och kastades ner i backen.
Nu åtalas 34-åringen som greps efter vansinnesdådet i Timrå – där barn och vuxna misshandlades på gatorna.

Annons

En tisdag i juni ska den misstänkta gärningsmannen, som är dömd för flera våldsbrott och nu sitter häktad åtalad för sammanlagt elva brott, ha spridit skräck på Södra Köpmangatan. Enligt förundersökningen var attackerna helt oprovocerade – inget av offren känner honom sedan tidigare.

Klockan var runt halv åtta på kvällen när två kvinnor var ute och rastade en hund och mötte mannen, som i sin tur hade med sig två hundar. Kvinnorna vittnar om hur han tvingar ner en av dem i ett dike och hotar att bussa hundarna på dem.

Enligt förundersökningen försvinner mannen från platsen – bara för att kort efter attackera en ung man som ligger ner och meckade med en bil. Där står också två personer som blir ögonvittne till hur en okänd man hoppar och knäar deras kompis rakt i ryggen. De blir sedan jagade av 34-åringen som ska ha hetsat sina hundar och sagt "buss på".

I närheten ligger en lekpark där tre barn höll på att leka. Enligt åtalet knuffar mannen först en flicka in i en stenväg, därefter ska han ha lyft upp en pojke i luften och kastat honom i backen.

– Jag fick ont i nacken och kunde nästan inte andas, säger pojken i polisförhör.

Läs även: Häktas efter attack i lekpark

Barnen lyckas fly. Men när en kvinna konfronterar 34-åringen ska han ha greppat tag i hennes nacke och försökt skalla henne flera gånger. Innan polisen griper mannen blir flera vittnen till hur han ska ha sparkat och slagit en av sina hundar.

– Jag såg att hunden var blodig mellan bena och på magen, säger ett vittne.

Själv är den misstänkte fåordig om händelserna. Han var påverkad vid tillfället och säger sig inte ha några minnen.

– Bara jag hör vad du säger så blir jag så ledsen i hela mig. Det här är inte jag. Det finns ingen logik i brotten, säger han i förhör med polisen.

Mer läsning

Annons