Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många bilinbrott vid parkeringen i Torsboda

/
  • Parkeringen för arbetspendlare och andra som gärna utnyttjar snabbussarna på E4 har varit välbesökt av tjuvar på senaste tiden.

Den parkering intill E 4 i Torsboda som Vägverket byggs för att underlätta för arbetspendlare och andra att åka kollektivt med snabbussarna, har vid flera tillfällen den senaste tiden hemsökts av tjuvar.

Annons
På tisdagen fann en bilägare sitt fordon uppbrutet, med skador på ena framdörren. Stereon hade slitit ur bilen och en bogserlina saknas efter inbrottet. Tanklocket var även det uppbrutet och bensin hade slangats ur fordonet.
Parkeringen ligger mitt emot bensinmacken som också haft återkommande påhälsningar av bensintjuvar. Även fordon som ställts intill macken under natten har utsatts för inbrott.
En orsak till alla stölder är troligen parkeringens läge, nära E 4. Eftersom det ofta står flera bilar på platsen har tjuvarna möjlighet att röra sig på platsen utan att väcka utomståendes uppmärksamhet.
På Statoilmacken finns övervakningskameror som ofta avslöjar mystiska personer som smyger omkring på området sedan stationen stängts. Tjuvtankningarna har dock minskat under det senaste året eftersom personalen konsekvent försökt att följa efter tjuvarna i bil och samtidigt kontakta polisen via mobiltelefon. På så sätt förföljdes en bensintjuv ända upp mot Kramfors för något år sedan, där han kunde gripas av en polispatrull.
Mackägaren hade helt enkelt tröttnat på alla icke betalande tankare och givit sin personal klartecken att följa efter om möjlighet fanns, även om det kostade ytterligare ett antal liter bensin.

Mer läsning

Annons