Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlad och kränkt

/
  • Han har ont och har tvingats sy foten efter att den hamnat i kläm när en dörr smälldes igen. Adolphe Ndayiragijes tycker att det känns obehagligt att ha blivit utsatt för en aggressiv person.
  • Funderingarna är många. På fredagskvällen var Adolphe Ndayiragijes på besök hos en kompis och råkade ut för en aggressiv kvinna som smällde igen dörren på hans fot. Han tvingades uppsöka sjukhuset för att få skadan behandlad.
  • Adolphe Ndayiragijes kamrat blev chockad när han kom upp från tvättstugan på fredagskvällen
  • När Adolphe Ndayragijes öppnade möttes han av en aggressiv kvinna som smällde igen dörren så att han fick foten i kläm och måste åka till akutmottagningen för att sys.

Adolphe Ndayiragije har svårt att gå. Foten är lindad och värker.

Han berättar att han blev oprovocerat misshandlad på fredagskvällen.

Annons

– Jag var på besök hos en kompis i Timrå. Han var nere i tvättstugan när det ringde på dörren flera gånger, säger Adolphe Ndayiragije.

Först trodde Adolphe Ndayiragije att det var barn som busade, men när han kikade ut genom titthålet såg han en kvinna i trappuppgången och öppnade.

– Hon var väldigt aggressiv mot mig och skrek. Till sist smällde hon igen dörren, säger Adolphe Ndayiragije.

Adolphe Ndayiragijes fot hamnade emellan och han gjorde illa sig rejält. När kompisen kom upp i lägenheten blev han alldeles bestört.

– Det var alldeles fullt med blod. Jag tog bilder och ringde 112, berättar Audiphaz Karibwami.

På SOS Alarm gjordes bedömningen att det inte handlade om något akut ärende och Audiphaz Karibwami hänvisades att istället ringa polisens nummer 114 14.

– De sa att de inte kunde komma, men om jag ville göra en anmälan skulle de koppla mig. Sen ville de att jag skulle gå och ta reda på vad kvinnan heter men det vågade jag inte, säger Audiphaz Karibwami.

En granne berättar att hon gått och lagt sig när hon hörde någon ringa på en dörrklocka upprepade gånger. Sen hörde hon upprörda röster och förstod att något var på tok i den vanligtvis lugna trappuppgången.

– Det hade inte varit stökigt innan men nu hörde jag killen skrika "varför slår du mig" eller något liknande. I titthålet såg jag hur kvinnan gjorde utfall mot dörröppningen och jag hörde barn gallskrika, sen smällde hon igen dörren och gick, säger grannen.

Grannen säger att så vitt hon kunde se höll sig mannen lugn och var aldrig hotfull. En stund efter uppträdandet gick hon över och knackade på för att höra vad som hänt.

– Det var jättemycket blod, han blödde som en gris och det fanns barn i lägenheten, berättar grannen.

Hon skjutsade Adolphe Ndayiragije till akutmottagningen där han fick sys. Under lördagen röntgades foten.

På söndagen hade Adolphe Ndayiragije fortfarande inte fått klart för sig varför kvinnan varit aggressiv mot honom. Och polisen hade inte hört av sig.

– Jag blev mycket ledsen att ingen kom och tittade. Ska det vara så att man ska kunna bråka på det här viset? säger Adolphe Ndayiragije.

Han har ont i foten, känner sig kränkt och orolig. Men värst är kanske ändå att barnen blev vittnen till misshandeln.

– Min flicka som är 2,5 år var där och min kompis har också barn som såg det hela. Min flicka förstår inte vad som har hänt, men hon grät mycket och blev ledsen, jag blev också ledsen och det märker hon ju, säger Adolphe Ndayiragije.

När ST pratar med vakthavande polisbefäl hittar han ingen anmälan som gäller den aktuella adressen på fredagskvällen, och kan därför inte heller avgöra vad som prioriterades före händelsen i Timrå.

Mer läsning

Annons