Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikkvällar med himmelska inslag

/

Gudomliga toner fyllde Timrås torg när Frälsningsarmens traditionella konserter invigdes.

Annons

Molnen skingrade sig och solen tittade fram när årets första konsert, arrangerad av Frälsningsarmen, invigdes på torget i Timrå. Med uppmaningen "lyssna inte på tonerna, lyssna på orden" tog de första sångerna fart ut genom högtalarna och fyllde torget av himmelska budskap. Åhörarna fick njuta av skönsång från ett tjugotal sångare som hade intagit den färgglada scenen och när kända sånger som "Ovan där", "Pärleporten" och "Barnatro" spelades vaknade även publikens egna stämmor till liv.

– Folk kommer hit för att lyssna på och sjunga de gamla läsarsångerna, säger fanjunkare Gunnhild Hägglund.

– Det här är en årlig tradition. Vi har säkert hållit på i över 15 år, men det har gått så många år så jag har tappat räkningen.

Varje torsdag de kommande tre veckorna, fram till den 20 augusti, kommer Frälsningsarmen och en handfull andra kyrkor från Timrå kommun värma upp stämmorna och sjunga på torget. Lennart Andersson agerar ljudtekniker på tillställningen och gläds åt den goda uppslutningen trots det ostadiga vädret.

– Det bästa med alltihop är när vi håller på att förbereda ljudet på scenen och när vi ser när vissa av besökarna rullar med sina rullatorer nerför backen och in på torget. Jesus säger att vi ska gå ut till folket. Det står i bibeln och därför är det vår uppgift. Det är därför vi har det här arrangemanget.

Mer läsning

Annons