Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikupplevelse för många i Sörbergeskolan

/
  • På tisdagskvällen framförde Kulturskolans elever skönsång och musik i en fullsatt matsal i Sörbergeskolan. Oskar Strandberg, Wilma Ålund och de andra i Blåslaget spelade Red Stamp, Aura Lee och Höstrock och drog ner kraftiga applåder. Sammanlagt bjöds publiken på en timmes musikalisk underhållning.

Fullt ös, skönsång, solon, flöjter och fioler fyllde Sörbergeskolans matsal på måndagskvällen.
Det var fullsatt när Kulturskolans elever och lärare framförde allt från Sjörövarfabbe och Lille katt till the Rose och Billie Jean.

Annons

En del har spelat länge, andra är nybörjare - alla gjorde lika bra ifrån sig och belönades med publikens applåder.

– Det är ganska lätt när man har lärt sig, säger åttaåriga Louise Dahlin som har spelat fiol sedan förra hösten.

I går kväll framförde hon den finska valsen Emma.

– När min lärare frågade om jag ville spela solo, så ville jag såklart. Det är kul, säger Louise Dahlin.

Nervös var hon inte alls. Och valet av instrument tycks ha varit lika enkelt som att tacka ja till förfrågan om att uppträda solo.

– Förra våren provade jag på Kulturskolan och tyckte att det var väldigt kul med fiol. Jag provade flera olika instrument, men fiol kändes bäst, säger Louise Dahlin.

Solstrålarna sjöng sånger som passar bra på bröllop, pianogruppen framförde en festmarsch, Matilda Bylund lyckades spela Mamma Mia på Blockflöjt, Wilma Ålund prickade in Pomp and Circumstances med saxofonen och Blerta Fazliu spelade Oxdragarsången på fiolen. Dessutom fanns många fler duktiga musiker på plats som bjöd publiken på så väl ljuva toner som rockiga låtar.

– Det gick bra, konstaterade Oskar Strandberg som tillsammans med resten av Blåslaget spelade Red Stamp, Aura Lee och Höstrock.

Mer läsning

Annons