Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Myndigheter mötte blivande studenter

/
  • Elisabeth Holmqvist och Karin Hellström-Fridh från Arbetsförmedlingen diskuterar livet efter studenten med Erna Vesterlund, Lina Gabrielsson, Sandra Andersson och Sofie Edström från ES 3-programmet i Timrå gymnasieskola.

Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Skatteverket och Kronofogdemyndigheten anordnade en gemensam informationsdag på Timrå gymnasieskola för sista årskursen på onsdagen. Avsikten är att ge en så samlad bild av vad som väntar i sommar när det handlar om att söka jobb, bostad eller börja läsa på annan ort.

Annons
Det här är första gången i Västernorrland som vi gör en gemensam heldagssatsning för de blivande studenterna, säger Inger Landberg, Försäkringskassan i Härnösand.
Den samlade informationen där eleverna också hade möjlighet att i mindre grupper vandra runt till de olika myndigheterna för mer specifika och personliga frågor, tror man ska ge mer än när myndigheterna var för sig besökt gymnasier vid olika tillfällen under ett läsår.
Vi utvärderar erfarenheterna från Timrå och ska genomföra en liknande dag i Härnösand i februari, berättar Inger Landberg.
Förutom utbildningsvägar som finns i Sverige efter studenten så finns ett intresse för utlandspraktik och studier inom EU hos en del elever. Även där ska myndigheterna inom sina respektive områden kunna hjälpa eleverna.
Målsättningen från vår sida är att myndighetsdagen ska bli en informationssatsning på samtliga gymnasieskolor i länet, säger Inger Landberg.

Mer läsning

Annons