Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Narkomanvård i stället för fängelse

Kvinnan skulle ha fått åtta månaders fängelse för bostadsinbrottet på Stavreviksvägen.
Men i stället ger tingsrätten henne chansen till behandling för sina missbruksproblem.

Annons
29 oktober lämnade familjen på Stavreviksvägen sin bostad några timmar. När de kom tillbaka hade någon varit inne och stulit alkohol, smycken och en mobiltelefon. Tillsammans värt omkring 30 000 kronor.
Några dagar senare greps en 42-årig kvinna från Indal och en 35-åring från Kvissleby, sedan kvinnan försökt lösa in en stulen check. I mannens jacka hittades smycken från stölden.
Indalskvinnan har erkänt stölden. Hon säger att hon hittade nycklarna till bostaden i brevlådan och gick in i huset. Hon säger sig haft sällskap av en annan man hon inte vill namnge, och gav smyckena till 35-åringen vid ett senare tillfälle.
Åklagaren tror egentligen att även 35-åringen varit delaktig i stölden. Men tingsrätten finner inga bevis för detta, och dömer honom i stället till tre månaders fängelse för häleri.
Kvinnan döms för grov stöld, försök till bedrägeri och en olovlig körning. Straffvärdet för brotten är åtta månaders fängelse. Men hon slipper avtjäna det, om hon tar chansen och genomgår drogavvänjning under skyddstillsyn.

Mer läsning

Annons