Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det nya planer för det gamla Hälsohuset

Det har inte gått så bra för tidigare ägare av det gamla värdshuset.
Nu tar en Söråkersbo över och han är optimistisk inför framtiden.
– Det finns bra potential i den här kåken, säger Jonas Olert.

Annons

Det var i början av juli som gymmet Hälsohuset gick i konkurs och efter det så lades huset ut till försäljning. Nu är det nya ägare till huset som tidigare var ett värdshus. Men något nytt matställe tänker inte den nya ägaren, Jonas Olert, öppna i byggnaden. Däremot finns det många andra idéer om vad som ska ske i huset.

– Det är ett jäkligt bra läge och jag tror på någon form av företagshus här, säger Jonas Olert som köpt huset genom sitt fastighetsbolag.

Just läget är enligt Jonas en viktig detalj och huset kommer att få en rejäl upprustning. Det är ingenting som kan starta direkt utan det blir till våren som byggnaden får ny färg och området kring Hälsohuset kommer att fräschas upp.

– Det ska röjas lite i skogen här så att byggnaden syns och göra den representativ för Timrå, säger Jonas Olert och pekar på de igenvuxna dungarna kring byggnaden.

Vad det blir invändigt i den 1 270 kvadratmeter stora byggnaden är inte klart. Men redan nu har flera intressenter hört av sig gällande lokalerna. I köpet ingick en hel del gymmaterial och det mesta av de sakerna kommer Jonas att sälja vidare men det är inte omöjligt att det blir ett nytt gym på Hälsohuset.

– Ett gym här tror jag på men det kommer i så fall att bli mycket mindre, säger han.

Jonas Olert driver sedan tidigare Northbike i Sundsvall och det är inte omöjligt att han flyttar över en del av den verksamheten till Hälsohuset. Det skulle i så fall vara ekonomiavdelningen. Och just ekonomin för de som har drivit verksamhet i det gamla värdshuset har det varit lite si och så med. Men den nya husägaren är optimistisk inför framtiden.

– Det har varit många konkurser i huset men jag har tänkt vända på det nu, säger Jonas Olert.

Mer läsning

Annons