Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tar kompisgänget över i Sörberge – ska sälja husvagnar

/
  • Mikael Jakobsson och Patrik Lundman är två ur kvartetten som tagit över Sörberge husvagnar och planerna för framtiden är många.

Fyra kompisar satsar på Sörberge husvagnar.
En bransch de tror mycket på – och framtidsplanerna är många.
– Vi ska ha nyöppning nu i oktober, säger Patrik Lundman.

Annons

För drygt tre år sedan slog PL bygg AB upp de kombinerade kontors- och lagerlokalerna på Terminalvägen vid Sörberge husvagnar. Nu är ägaren till byggfirman, Patrik Lundman, en av fyra som tar över husvagnsförsäljningen i Timrå. Men det kommer att bli förändringar.

– Vi kommer att satsa mer på husbilar, säger Patrik Lundman som själv är gammal van husvagnscampare.

Husvagnarna han haft har han köpt av gamla ägaren till Sörberge husvagnar, Lennart Sandström. Men nu är det han själv som tillsammans med kumpanerna från Bergsåker Mikael Jakobsson, Matts Björkholm och Tomas Jonsson tagit över butiken på Terminalvägen.

Planerna för framtiden är många och innan kvartetten tar över fullt ut så har de hjälp av Lennart Sandström som finns på plats fortfarande.

– Det känns bra, säger Mikael Jakobsson som är platschef i butiken.

Husvagnar och butik hamnar lite i skymundan en bit från Terminalvägen men det kommer en nyetablerad plan att förändra.

– Vi har gjort i ordning en 2 000 kvadratmeter stor plan uppe vid vägen och dit tänker vi flytta husbilar och husvagnar, säger Patrik Lundman.

Där kommer man även att skylta med mopedbil, fyrhjulingar och mopeder som är ytterligare en del i utbudet som kvartetten kommer att erbjuda kunderna. Dessutom kommer uthyrningen av husbilar och husvagnar att fortsätta och platschef Mikael Jakobsson ser med spänning på framtiden.

– Det är en rolig bransch som handlar om folks semester och vi ska se till att de får en bra sådan, säger han.

Ägarbytet innebär ingen ändring för de anställda. De fyra som sedan tidigare har anställning på Sörberge husvagnar kommer att jobba kvar.

Mer läsning

Annons