Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny idrottshall planeras i Timrå

Timrå bygger en ny sporthall för 16 miljoner kronor. Det framgår av det budgetförslag som inom kort kommer att pressenteras.

Annons
Jag är glatt överraskad, säger Ronnie Söderlund, chef för kultur och fritid som hellre vill kalla det för en aktivitetshall.
En sporthall blir nog för dyr att bygga.
Enligt det budgetförslag som majoriteten lägger fram ska åtta miljoner sättas av nästa år och ytterligare åtta miljoner kronor 2007. Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand ser satsningen som nödvändig.
Det handlar om att förstärka den idrottsprofil som vi har i skolorna, säger hon. Dessutom finns det ett behov bland olika idrottsföreningar i kommunen.
Hon vet dock ännu inte vart den ska ligga och hur mycket hallen kommer att kosta i slutändan.
Vi har haft en diskussion med södra skolområdet och där finns ett behov av en hall.
Hon betonar också att gymnasieskolan har behov av fler ytor och utesluter inte att hallen kan hamna i närheten av idrottsplatsen. Dessutom är det inte projekterat för någon hall varför slutnotan är okänd. Att 16 miljoner sätts undan ser hon som en markering och sedan får framtiden visa vad som behövs.
Oppositionsrådet Lars-Erik Nordin © ställer sig tveksam till hallplanen och ser det som en valgrej, men säger att han först vill ta del av förslaget.
Jag blir lite orolig för det verkar som om socialdemokraterna fallit tillbaka i sitt gamla tänkande och börjar bygga med tron att det löser sig självt senare, säger han.
Den borgerliga minoriteten har för första gången under denna mandatperiod gjort ett eget budgetalternativ. Där skiljer det sig bland annat när det gäller pengar till den sociala verksamheten.
Socialdemokraterna vill satsa cirka två miljoner kronor mer än de borgerliga partierna.
Lars-Erik Nordin menar på att pengarna ska räcka eftersom det rör sig om en vanlig uppskrivning jämfört med i år. Ewa Lindstrand anser att det behövs mer pengar.
Socialnämnden har en väldigt ansträngd ekonomi.
Däremot vill minoriteten öronmärka pengar för att det ska komma igång villahusbyggen i attraktiva områden. Man påpekar också vikten att sätta av pensionsmedel.
Det borgerliga alternativet skulle ge kommunen ett överskott på drygt två miljoner kronor nästa år. Majoritetens förslag innebär i stort sett ett plus minus noll resultat.
När det gäller idrottshallen kommer Ronnie Söderlund att ta kontakt med barn- och utbildningsförvaltningen. Detta för att diskutera hur verksamheten ska se ut i hallen.

Mer läsning

Annons