Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya gång- och cykelvägar på gång

/
  • En ny cykelväg blir det bland annat vid Bölevägen. Projektet beräknas vara klart i slutet av oktober eller början av november.

Arbetet med de nya gång- och cykelvägarna i Vivsta och Sörberge har kommit i gång. Hela projektet kostar kring sju miljoner kronor.
– Vi kommer att vara klara i månadsskiftet oktober, november, säger Tommy Sepänmaa, projektansvarig på kultur- och teknikförvaltningen.

Annons

Det handlar om tre olika sträckor som ska få gång- och cykelstråk. Den första etappen länkar samman gc-vägen längs Norra Köpmangatan med gång och cykeltunneln under Södra Fagerviksvägen. Andra etappen binder samman tunneln under Södra Fagerviksvägen med gc-vägen längs Terminalvägen och den tredje etappen förlänger gc-vägen längs Bölevägen.

Kommunen gav uppdraget till NCC Roads och arbetet har nu satt i gång.

I början av sommaren stötte man dock på problem i Sörberge. Tidigare har kommunen löst in en fastighet på vägsträckan och det var planerat att en del av ytterligare en tomt på sträckan skulle lösas in. Men man kom först inte överens med markägaren.

– Markregleringen löste sig och även den etappen kunde komma i gång i tid, säger Tommy Sepänmaa, projektansvarig på kommunen.

I slutet av oktober eller början av november ska allt vara klart, enligt planen och projektet kommer att påverka biltrafiken.

– Det kan bli vissa störningar i trafiken under ombyggnadsperioden. Vi vädjar till bilisterna att visa hänsyn vid arbetsområdena.

När allt är klart ska fotgängarna och cyklister på ett smidigt sätt kunna ta sig från både Sörberge och Vivsta till Arenaskolan.

– Tanken är att det här ska göra det säkrare för alla oskyddade trafikanter.

På Norra Köpmangatan innebär bygget av det nya gång- och cykelstråket att en mindre sträcka av den befintliga vägen måste flyttas ner mot järnvägen.

På Terminalvägen anläggs också ett nytt övergångsställe mellan hockeyrondellen och Arenaskolan. Den totala kostnaden för projektet är 7,2 miljoner kronor varav en viss del är statligt finansierad.

Mer läsning

Annons