Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyinvigning av scen och högtidligt firande

Timrå blåsorkester, ungdomsorkestern, sångare, högtidstal och många aktiviteter lockade runt 300 nationaldagsfirare till Timrå centrum.

Annons
Solen som strålade efter flera dagars total frånvaro förhöjde stämningen på torget i går. Men även vinden tog fart och fällde fanstället vid scenen. Talet till nationen höll Timråbördiga sångerskan Anna Norberg som hyllade det svenska i allmänhet medan Marie Eliasson från Timrås kommunstyrelse valde att hylla kommunen i synnerhet.
Det var en mycket blandad publik, högtidsklädda sångare, kvinnor i folkdräkt, ungdomar, torgets vanliga klientel och allt däremellan. Och det är väl så det ska vara, nationaldagen ska vara till för alla.
Samtidigt återinvigdes scenen på torget som förstördes av klotter. Nu har den fått historiskt motiv från Timrå av Pontus Åberg som varit ansvarig och till sin hjälp haft Joakim Eriksson, Mikael Nordlund och Fredrik Åhlberg. Nervösa stod de och stampade före avtäckningen. Killarna har hållit på ett halvår med scendekoren som inte stod färdig förrän i fredags.
Det känns nästan pinsamt, var den gemensamma kommentaren.
Sedan föll ridån och blottade det som måste sägas vara Timrås själ, industrier, tallar, en masugn, vatten där stockarna flyter och givetvis Y:et som på bilden strålar i kapp med solen över Timrå IK:s islada.
Killarna hyste goda förhoppningar om att målningen nu ska få stå klotterfri.

Mer läsning

Annons