Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

O´Learys söker lokal i Timrå centrum

Pubkedjan O ´Learys är intresserade av att öppna sportpub i centrala Timrå. En lokal som man tänker syna är den där Systembolaget tidigare låg, i Centrumhuset. Då blir man granne med kyrkans Inbetween, vilket kyrkorådet inte gillar.

Annons
Kyrkorådet har därför på sitt senaste sammanträde beslutat att vädja till kommunens fastighetsbolag att inte upplåta lokalen till O ´Learys. Samtidigt tänker man skriva till socialnämnden för att påverka dem att inte bevilja utskänkningstillstånd.
Läget är en smula delikat, medger kyrkorådets ordförande Ingvar Smedjegård.
Han sitter nämligen också som ett tungt namn i Timråbos styrelse, där han under Regnbågens tid var ordförande. Han är inte nykterist men har förståelse för sina kolleger i kyrkorådet som anar en olämplig granne till den drogfria ungdomsgården vägg i vägg.
Fast visst vore O ´Learys en bra hyresgäst för Timråbo i Centrumhuset när man söker efter verksamhet som kan ersätta den som flyttat.
Ärendet blir inte mindre delikat genom att Timråbos nuvarande ordförande heter Kenneth Westberg, som är uttalad nykterist. Han är dessutom revisor i församlingen och kan ha ambitioner att även besätta en plats i kyrkorådet vad det lider.
Timråbos vd Per Sandberg bekräftar för ST att företrädare för O ´Learys har tagit en första kontakt och visat intresse för just lokalen i torgplanet.
Men vi har inte fört några förhandlingar så ingenting är klart. Om O´Learys etablerar sig i Timrå så finns lokala intressenter med god restaurangkunskap som kan svara för driften, det är allt jag kan säga för tillfället.

Mer läsning

Annons