Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar nästa vecka

/

I dag var det tänkt att Skönviksbacken skulle ha öppnat, men på grund av det omväxlande vädret är det uppskjutet. Nu ser premiären ut att ske nästa vecka.

Annons

– Vi tänkte köra i gång torsdag eller fredag (15 eller 16 januari, reds anm) nästa vecka, för nu ska det bli kallt några dagar, säger Roger Höglund, ordförande i Skönviksalliansen.

Vädret har ställt till det för Skönviksbacken, snökanonerna kan inte köras om det inte blir tillräckligt kallt i några dagar. Premiären blev uppskjuten när minus blev till plus efter nyårshelgen.

– Är det varmt så kan vi inte spruta någon snö, det måste vara sex till sju minusgrader kallt, säger Roger Höglund.

Förra året blev det en kort säsong, backen hade bara öppet i två månader på grund av det milda vädret. Då skedde premiären den 23 januari. I år blir det - troligtvis - minst en vecka tidigare.

– Det hör av sig folk hela tiden, via Facebook, mejl och sms och frågar när vi öppnar. Visst känns det frustrerande, vi gör det här ideellt för ungdomarnas skull, menar Roger Höglund.

Under natten mot fredagen vaktade två ungdomar snökanonerna, redo att sätta igång dem om bara kvicksilvret sjönk lägre ner. Men icke.

– Vid halv tretiden i natt var det bara tre, fyra minusgrader, så det blev inget, säger Roger Höglund.

– Vi är redo bara det blir någon kyla, avslutar han.

Mer läsning

Annons