Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orädd älg sköts i bostadsområdet

/

Älgen i bostadsområdet var helt orädd och skrämde de boende.
Många blev utsatta för djuret och en person var riktigt nära.
– Jag stod en och en halv meter från älgen, säger Jonas Nyberg.

Annons

En helt orädd älg har satt skräck i befolkningen i Bergeforsen under veckan. Flera har hört av sig till kommunen angående älgen som besökt tomter, vandrat runt på barnens lekplatser och under fredagen var den även på Bergeforsens skola.

– Den stod här i skogsbrynet när barnen gick in från niorasten, säger Susanne Wågner som arbetar på skolan.

Jonas Nyberg har sett älgen vid flera tillfällen och en gång så mötte han det orädda djuret när han var ute med hunden. Då reste den sig bara någon meter från honom och hunden. Hunden började först skälla ordentligt men sedan blev den livrädd och sprang hem när älgen började gå mot husse och hunden.

– Han gick rakt på oss. Jag har jagat mycket men den här älgen betedde sig inte som andra älgar, försäkrar Jonas Nyberg.

Efter alla påringningar från boende i området så beslutade Timrå kommun att agera. De kontaktade polisen och länsstyrelsen för att få tillstånd att avliva den orädda älgen.

Lars-Olov Öhlén, arbetsledare på kultur- och teknikförvaltningen, var den som tillsammans med jägare och några andra tog tag i problemet med älgen. Han intygar att älgen inte var som andra och han har aldrig varit med om något liknande.

– Den här älgen gick rakt mot oss och var helt orädd, säger han.

Bergeforsälgen avslutade sina dagar under fredagen.

Mer läsning