Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Över 78 procent underkända i matematik

/
  • Fyra nya anställda och det nya studiecentret vid Timrå gymnasium ska bland annat hjälpa till att höja elevernas betyg i matematik.

Enligt Skolverkets statistik så blev över 78 procent av eleverna vid Timrå gymnasium underkända i nationella provet i Matematik 2B förra våren.

Annons

Det handlar om förra årets gymnasietvåor som gick Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet vid Timrå gymnasium, totalt 40 elever. Av dem deltog 32 elever i det nationella provet i Matematik 2B förra våren och resultatet är nedslående. 78,1 procent av eleverna fick underkänt, betyget F, och 18,8 procent fick betyget E. Inga elever nådde högre betyg på nationella provet. Riksgenomsnittet låg på 40 procent underkända.

– Det är ett dåligt resultat, det är inget att hymla om, säger gymnasiechefen Roger Åström och fortsätter:

– När det gäller Samhällsvetenskapsprogrammet så var det 40 procent som sedan inte klarade betyget godkänt. Det nationella provet görs innan terminen slutar och är en del i elevernas hela bedömning.

Roger Åström menar att skolan har vidtagit åtgärder för att förbättra resultaten. Bland annat inrättades Studiecentrum i höstas. Två specialpedagoger och två speciallärare har anställts för att ge elever extra stöd och hjälp i bland annat matematik. Timrå gymnasium har också på grund av bland annat Studiecentrum, blivit utvalda att delta i Skolverkets forskning som referensgrupp för att förbättra resultaten.

Mer läsning

Annons