Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagandet avslås

/
  • Nätverk Timrås begäran om inhibition, det vill säga att inte verkställa förskottsutbetalningarna på 4,5 miljoner kronor till Timrå IK, avslogs av Förvaltningsrätten på tisdagen.
  • Ewa Lindstrand (S) är nöjd med Förvaltningsrättens besked.

Nu andas Ewa Lindstrand (S) ut - tillfälligt. På tisdagen avslog förvaltningsrätten Nätverk Timrås ansökan om inhibition av beslutet att förskottsutbetala driftsbidraget till Timrå IK.

Annons

– Det var väl skönt, tycker jag. Det innebär att kommunen kan betala ut pengarna till Timrå IK och det ger dem möjlighet att skapa en långsiktig lösning genom att sälja arenan, säger kommunalrådet Ewa Lindstrand (S).

Så banken behövde inte bli inblandad?

– Nej. Nu klarar vi det genom kommunen och näringslivets försorg, så det är väl bra, säger hon.

I torsdags blev det klart med en lösning för att rädda Timrå IK undan konkurs. Räddningspaketet innehöll bland annat en förskottsutbetalning av driftsbidraget på 4,5 miljoner kronor. Beslutet överklagades av Nätverk Timrås representant Robert Thunfors som menade det strider mot kommunallagen. Partiet ville att Förvaltningsrätten skulle besluta om inhibition, något som skulle ha stoppat kommunen från att betala ut pengarna. Men under tisdagen avslog förvaltningsrätten Thunfors begäran.

– Vi ska ha möte i kväll i Nätverk Timrå för att diskutera om vi ska driva frågan om inhibition vidare till kammarrätten eller inte, säger Robert Thunfors.

Först i dag ger partiet besked om hur det blir.

– Det har hänt så mycket sedan i fredags. Vi har ju ändå nått ett syfte, säger Robert Thunfors.

Rent teoretiskt går det att överklaga till ytterligare en instans, Högsta förvaltningsdomstolen, men först ska Nätverk Timrå diskutera gårdagens utslag. Beslut i själva sakfrågan, om Timrå kommun bland annat brutit mot kommunallagen, kan dröja.

– Det jag var orolig för var den här delen som handlade om pengarna, det slutgiltiga beslutet kommer inte förrän i april kanske, säger Ewa Lindstrand och fortsätter:

– Jag tror att pengarna är utbetalda redan nu, men Timrå IK får pengarna på kontot i morgon (läs i dag).

– Vi driver det här partiet för skola, vård och omsorg så jag tycker att det skulle vara roligare att diskutera de frågorna. Det här kommer inte att vara klart på flera månader, avslutar Robert Thunfors.

Mer läsning

Annons