Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par ställs inför rätta för knivrånet mot Coop

/

Med en svart strumpbyxa över ansiktet och en gul kniv i handen gick kvinnan in på Coop.
Där hotade hon kassörskan och krävde pengar.
Nu åtalas hon och pojkvännen för rån.

Annons

Det var på kvällen den 6 augusti som rånet mot Coop Konsum i Timrå utfördes. Kvinnan som hotade kassörskan har i förhör berättat att hon tidigare på dagen var inne i butiken och stal den gula kniv som hon använde vid rånet. Då stal hon också de svarta stumbyxor som hon använde som maskering vid rånet.

Kvinnan trädde ett byxben av strumpbyxorna över ansiktet, det andra hängde dinglande ner utefter ryggen, och gick fram till kvinnan i kassan och sa: "ge mig pengarna". Att det unga kassabiträdet blev rädd har hon ingen förståelse för. Hon behövde ju pengar till droger, säger hon i förhör.

Men det gick inte som paret tänkt sig. Kunder i butiken såg vad som hände och övermannande kvinnan. De höll henne fast tills polisen kom på plats och då greps även hennes pojkvän som skadades när han försökte frita kvinnan.

Det unga paret, som är i 20-årsåldern, skyller handlingen på drogproblem. Mannen förnekade först all kännedom om rånet men erkände senare i förhör att de planerat rånet tillsammans. Kvinnan erkänner.

Nu åtalas båda två för rån. Kvinnan åtalas även för olaga hot. Mannen åtalas dessutom för misshandel, ofredande och olaga hot, de brotten ska han ha begått vid ett tidigare tillfälle.

Mer läsning

Annons