Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastorsexpeditionen i Timrå invigd

Intresset var stort bland allmänheten när pastorsexpeditionen arrangerade öppet hus i Timrå. En jämn ström av människor passade på att besöka övervåningen i Centrumhuset dit pastorsexpeditionen flyttat.

Annons
Klockan tio öppnades lokalen och många slöt upp med gratulationer och blommor. Men redan klockan 09.00 välsignade kyrkoherden den nya pastorsexpeditionen.
Och flytten verkar ha kommit i grevens tid. I den gamla lokalen vid Köpmangatan har en vattenskada spridit sig. Halva golvet på övervåningen är uppbruten och fukten har tagit sig ner till arkivet där man precis hunnit flytta allt värdefullt material till den nya expeditionen.
I samband med öppet hus och invigningen av nya pastorsexpeditionen passade kyrkan på att informera om sin verksamhet. Både muntligen och via en stor skärmutställning som sträckte sig över hela korridoren. Utställningen visar vilken bredd och djup det finns i det engagemang som kyrkan har i olika frågor.
Vi kommer att försöka visa utställningen i samband med årets val, berättade kyrkoherde Arne Selander, som konstaterar att det är många som inte vad som händer.
Man hade redan nu hoppats kunna visa vilka som ställer upp i kyrkovalet och vad partierna står för och vill verka för.
Men det var inte något parti som kom med något material som vi kunde använda i utställningen.
Redan innan gårdagens invigning har intresset varit högt bland allmänheten.
Sedan vi flyttade hit är det betydligt fler människor som besöker oss, konstaterar Kent Byström, som är en av nio anställda som arbetar i pastorsexpeditionen.
Huvudorsaken till flytten beror på den kritik som Arbetsmiljöverket riktat mot den gamla lokalen. Den var för trång med hänsyn till personalstyrkan.

Mer läsning

Annons