Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pimpeltävling med flera års tradition

Det var det bästa tänkbara vädret när pimpeltävlingen på Stindsjön i Byn norr om Torsboda arrangerades. Fiskelyckan var väl däremot lite si så där.

Annons
Det är för mycket snö på isen, konstaterade Leif Staaf.
Pimpeltävlingar arrangeras nu på löpande band runt om i regionen. På Strindsjön är det femtonde året i rad som tävlingen går av stapeln.
140 deltagare var föranmälda. Det fina vårvädret lockade ytterligare deltagare och arrangörerna uppskattade att det fanns omkring 160 personer som deltog.
Det gällde dock att klä sig rätt, framförallt på fötterna. Under den vackra vita snön var det blött. På vissa håll riktigt mycket vatten på isen.
Men det verkade inte störa. För även om fisken inte var på hugget verkade de flesta njuta av vädret. Många lade sig bakåt i tältstolen och bara njöt av solen.
En av dessa var Lena Staaf som vunnit de två föregående åren. Vilket innebär att hon har två inteckningar på vandringspriset. Och hon vann även i år. Detta genom att dra upp mört, brax och ett par abborrar. Så nu har hon erövrat vandringspriset i damklassen.
Byn SK som arrangerade tävlingen hade dagen innan varit ute och borrat.
Vi gjorde en 40 50 hål, säger Leif Staaf. Det är för pensionärer som inte orkar borra själva. Sedan är det så att alla som kommer hit har inte egna isborrar.

Mer läsning

Annons