Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pippi firades av barnen i Timrå

/

På tisdagen firades Pippi Långstrumps födelsedag av dagisbarn på biblioteket i Timrå. Först med en berättelse framförd av barnbibliotekarien Therese Erixon, för dagen föreställande Pippi själv, sedan med tårta och sockerdricka.

Annons
Det rådde en stämning av försoning denna födelsedag. Bland ungarna fanns en som klädd i polisskjorta bestämt hävdade att han var polisen Klang. Han fick också tårta.
Prusseluskan kunde icke upptäckas, däremot undrade ett av barnen om det var Pippis mamma som skar upp tårtan. Pippi fick också frågan av den vetgiriga damen om mamman verkligen levde.
Att Pippi lever, ständigt lika ung och aktuell sina 60 år mellan bokpärmarna till trots, det stod klart. Dagens sexåringar är lika pålästa som någonsin deras föräldrar, far- och morföräldrar. Man lyssnade uppmärksamt när Pippi läste ur sin bok, trots att man kan varenda historia utantill.
Så fick man en present med sig hem till förskolan, för Pippi är ju sån att hon ger bort presenter till gästerna när hon fyller år. Det var en bok, förståss, med några av Pippis äventyr. Den fick fröken lova att börja läsa så fort man hunnit hem från födelsedagskalaset.

*** removed caption text ***
Alla kan berättelserna om Pippi, men lyssnade ändå uppmärksamt när Pippi läste högt på biblioteket i Timrå. Igenkännandets glädje gick inte att ta miste på.

*** removed caption text ***
Tårtorna från Söråker var läckra, inte minst dekorationerna.

*** removed caption text ***
Långbord och festdukat på biblioteket när Pippi bjöd dagisbarn på födelsedagskalas.

Mer läsning

Annons