Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planerar för jättemässa

/
  • Positiva inför mässan Åke Nordin och Camilla Abrahamsson från Mittevent samt Gunnar Forsén, ordförande intresseföreningen Timrå Friluftscentrum.

Jakt, fiske och massor av friluftsaktiviteter.
Det är fokus när Utelivsmässan arrangeras uppe på Skönviksberget.
– Jag är jätteglad över det här, säger initiativtagaren Gunnar Forsén.

Annons

Ofta är det under vintertid som besökarna brukar lockas till Skönviksberget och skidstadion med dess många elljusspår. Men nu profileras området som ett friluftscenter och mitt i sommaren kommer det att arrangeras en mässa uppe på berget.

Växt fram

Tankarna kring arrangemanget har Gunnar Forsén, ordförande i intresseföreningen Timrå Friluftscentrum, fått under tiden som området kring skidstadion har rustats upp och han tycker det passar utmärkt att ordna en mässa av det här slaget på berget.

– Jag har gått och tänkt länge på det här och jag tycker området passar bra för ett arrangemang av det här slaget. Man får nästan en känsla av att man är i fjällmiljö, säger han.

Jakt och fiske

Mässan är den första av sitt slag i Timrå och Camilla Abrahamsson, mässarrangör på Mittevent i Timrå, förklarar att arrangemanget riktar sig till alla. Fokus kommer att ligga på jakt, fiske och friluftsliv men det kommer även att finnas sysselsättning för de minsta.

– Det här kan bli en riktig familjefest där det finns något som passar både stora och små. Vi kommer att ha både musikunderhållning och ordna med aktiviteter för barnen, säger Camilla Abrahamsson.

Många utställare

Går allt enligt planerna kommer Utelivsmässan att pågå under tre dagar i mitten av juni och det finns plats för cirka 200 utställare på området. Arrangörerna räknar med att det kommer både lokala utställare och långväga gäster. Redan nu har man varit i kontakt med utställare från Norge som deklarerat att de eventuellt vill delta. Och att intresset finns på orten tvivlar inte Camilla alls på.

– Ja, absolut. Det finns ett stort intresse för både fiske och jakt i både Timrå och Sundsvall så det här passar alldeles utmärkt, säger Camilla Abrahamsson.

Höga besökssiffror

Under mässdagarna kommer det att ordnas med bussturer från både Timrå och Sundsvall till Skönviksberget. Arrangörerna har räknat med så mycket som 10 000 besökare under de tre sommardagarna i juni nästa år.

Mer läsning

Annons